Let op! Oplichters actief die zich voordoen als medewerker van Allerzorg

Geplaatst op 17-11-2023

Graag brengen we u op de hoogte van een zorgwekkende situatie. Er zijn oplichters actief die zich voordoen als medewerkers in de zorg en proberen identiteitsgegevens te verkrijgen. We willen benadrukken dat onze medewerkers NOOIT vragen om uw identiteitsgegevens via de telefoon.

Het is gebleken dat deze oplichters gebruik maken van telefoonnummers die sterk lijken op de Allerzorg-nummers. Met name de nummers 088-480021 en 088-4840021 worden misbruikt voor deze oplichterspraktijken. Ook zijn er oplichters actief die in een wit zorgjasje bij huizen aanbellen en vragen om identiteitsgegevens. We vragen u daarom extra waakzaam te zijn.

Indien u een telefoontje ontvangt of aan de deur iemand ontvangt die beweert een medewerker in de zorg te zijn en die vraagt om uw identiteitsgegevens, vragen wij u vriendelijk, doch dringend, om onmiddellijk de telefoon op te hangen of de persoon of personen bij de deur weg te sturen. Mocht u twijfels hebben over de authenticiteit van het gesprek, neem dan contact met ons op via het officiële nummer dat vermeld staat op onze website of andere officiële communicatiekanalen.

Uw veiligheid en privacy hebben onze hoogste prioriteit, en we nemen deze kwestie zeer serieus. We vragen om uw medewerking om deze oplichtingspraktijken te stoppen en anderen te waarschuwen.

Dank u voor uw begrip en medewerking.