Open been

Als u een slecht genezende wond heeft aan uw onderbeen en uw been dikker is dan normaal, dan heeft u waarschijnlijk last van ‘Ulcus Cruris’. Een dik been – ‘chronisch" veneuze insufficiëntie’ – is daar vaak de oorzaak van. Uw huid is bij een dik been kwetsbaarder dan normaal waardoor er sneller een wond kan ontstaan.

Het is erg belangrijk dat u snel en goed behandeld wordt; als u er langer mee doorloopt kan uw been dikker en uw wond groter worden. Wij adviseren u daarom bij een open been zo snel mogelijk naar uw huisarts te gaan. Afhankelijk van de ernst van de situatie zal uw huisarts, na onderzoek, uw been zelf behandelen of u doorsturen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek en/of een gepaste behandeling door een dermatoloog of vaatchirurg. Eenmaal thuis zullen wij uw been wekelijks komen behandelen en verzorgen.

Zorg op maat

Tegenwoordig kan een open wond sneller en effectiever behandeld worden dan vroeger en heeft de behandeling zo min mogelijk impact op uw dagelijks leven. De verpleegkundigen van Allerzorg maken gebruik van speciaal ontwikkelde behandelmethodes. Deze zijn uniek in Nederland en zorgen ervoor dat uw wond binnen zes tot acht weken is genezen. Hierna kunt u weer gewoon bewegen en leven zoals u dat altijd heeft gedaan. 

Al onze verpleegkundigen zijn deskundig en speciaal opgeleid voor het behandelen van uw wonden. We zullen uw wond bij u thuis behandelen en inzwachtelen met een korte rekzwachtel. De zwachtel zakt gedurende de week niet af en is speciaal ontwikkeld zodat u in uw eigen schoenen kunt blijven lopen. Als uw been weer dun is, krijgt u een ‘therapeutische elastische kous’; een speciale kous die u overdag kunt dragen om te voorkomen dat uw been weer dik wordt en waardoor er een nieuwe wond kan ontstaan. Onze verzorgenden kunnen u natuurlijk helpen met het aan- en uittrekken van deze kous als u dat zelf niet goed kan.

Wondzorg bij open been aanvragen